Mijn naam is Wouter van de Kamp. Ik ben 41 jaar en getrouwd met Heidi van de Kamp-Wassink. Wij wonen in Nijkerk en hebben samen 3 kinderen mogen krijgen. Twee jongens, waarvan één van vier en één van twaalf en een dochter van negen. In het dagelijks leven ben ik in loondienst werkzaam bij een grote landelijke aannemer als senior-adviseur brandveiligheid. In deze rol hou ik mij bezig met het brandveilig(er) krijgen en houden van diverse grote en vaak complexe bestaande gebouwen. Daarnaast heeft mijn werkgever er mee ingestemd dat ik ook een eigen bedrijf mag voeren wat advies geeft op het gebied van brandveiligheid. Hierdoor krijg ik het mooiste van twee werelden te zien. Bestaande vaak grote gebouwen waar het onderhoud en het compliant krijgen van de brandveiligheid een uitdaging is en nieuw te realiseren gebouwen waar ik mijn eigen ideeën kwijt kan op het gebied van brandveiligheid.  

Als ik niet aan het werk ben ga ik graag de sportschool in en vind ik het geweldig om voetbalwedstrijden te kijken. Op zaterdag ben ik dan ook vaak langs het voetbalveld te vinden bij mijn oudste zoon en op het hockeyveld bij mijn dochter. Ook vind ik het leuk om te winkelen en gezellige en leuke dingen te doen met het gezin. 

Al enige tijd volg ik de plaatselijke en landelijke politiek en ik zag en zie daar soms bepaalde uitingen en bewegingen die mij interesseren en een motivatie gaven om de politiek meer dan alleen te gaan volgen. Misschien dat ik de motivatie en interesse heb geërfd van mijn opa, want die zat van 1974 tot 1986 ook in de Nijkerkse gemeenteraad. Ik hou van openheid en transparantie, daarnaast ben ik een groot voorstander van veel communiceren en uitleg geven over bepaalde keuzes. Ik ben mij ervan bewust dat ik mij hierdoor kwetsbaar opstel, maar wil graag met open vizier mijn gesprekspartners blijven benaderen. Het altijd goed doen voor iedereen en altijd keuzes maken die niet vervelend zijn is in mijn ogen helaas niet mogelijk, maar uitleg over het hoe en waarom is wel iets waar ik naar streef. Omdat ik steeds meer het gevoel kreeg om deel te nemen in plaats van te aanschouwen heb ik mijzelf na een aantal gesprekken aangemeld bij de VVD. Ik hoop en wil graag meer deelnemen aan een Nijkerkse samenleving waar we niet toekijken, maar actief proberen met elkaar de verbinding op te zoeken om zo verder te bouwen aan een mooi Nijkerk. 

Maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk is iets wat ik heel belangrijk vind. Het klaarstaan voor elkaar en het omzien naar elkaar is iets waar wij veel waarde aan hechten. Mijn vrouw schenkt koffie bij Sint Jozef en is vrijwilliger coördinator bij HCN en zelf ben ik jarenlang voetbaltrainer geweest. Door samen deel te nemen in de samenleving en niet altijd eigen belang voorop te zetten kunnen we het met elkaar veel leuker en mooier maken. 

Wonen is in mijn ogen ook een belangrijk thema in Nijkerk. Ik zou graag zien dat er meer gebouwd kan worden. Dat behoeven in mijn ogen niet gelijk woningen te zijn die alleen in het midden en hogere segment vallen, maar juist woningen die instap klaar zijn. Woningen die tijdelijk door de diverse doelgroepen in Nijkerk kunnen worden betrokken, waarvandaan een bestaan opgebouwd kan worden en waarvandaan men kan doorstromen naar een volgende woning. Uiteraard moeten de woningen wel de kwaliteit bieden die wij als gemeente nastreven voor onze bewoners. 

Ik wil mij, samen met mijn partijgenoten, inzetten voor alle Nijkerkers om Nijkerk de gemeente te laten zijn waar iedereen graag in woont, werkt en verblijft.