Mariëlle Broekman, 52 jaar, getrouwd en moeder van twee grote zonen die inmiddels beiden uitgevlogen zijn en op eigen benen staan. Ik woon al lange tijd met veel plezier in Nijkerk. Ben 17 jaar zelfstandig ondernemer geweest, op het vlak van coaching, organisatie ontwikkeling en de combinatie daarvan. In die tijd ben ik een periode raadslid geweest voor de VVD en nu met veel plezier wethouder in deze mooie gemeente. Een functie die me in staat stelt om mensen en initiatieven bij elkaar te brengen en aan elkaar te verbinden. 

In mijn portefeuille zit economie, waaronder detailhandel, recreatie, toerisme, bedrijventerreinen en alles rond werk, inkomen en participatie. Bijzondere aandacht heb ik voor de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt. Trots ben ik op de Food Academy Nijkerk een unieke samenwerking van een groep foodbedrijven, het onderwijs en ons als overheid. Deze club bruist van energie en is bezig te innoveren en uit te breiden. Daar gaan we de komende jaren nog veel meer van horen.

Samenwerking vanuit partnerschap is waar ik sterk in geloof en waar ik de afgelopen jaren op ingezet heb. Daar zijn de Foodacademy en de samenwerking met de vrijetijdssector een mooi voorbeeld van. 

In mijn portefeuille zit ook de bedrijfsvoering van de gemeentelijke organisatie. Minder zichtbaar aan de buitenkant misschien, maar van groot belang. Het werk van de gemeente is mensenwerk en de verantwoordelijkheid en taken van een gemeente zijn divers en soms complex. Een goed functionerende gemeentelijke organisatie met goede medewerkers is essentieel voor onze inwoners, organisaties en bedrijven. Korte lijnen en goed in verbinding zijn met de samenleving en de mensen waar je het voor doet heeft permanente aandacht nodig. Ook om voeling te houden met wat regelgeving in de praktijk betekent voor mensen.

Al lange tijd heb ik speciale aandacht en waardering voor “de makers en doeners”. Qua bedrijven, de productie- en technische bedrijven, maar ook hun medewerkers. We hebben dringend behoefte aan vakmensen, VMBO-ers en MBO-ers. Mensen die praktisch opgeleid zijn. Onmisbaar nu en in de toekomst. 

Ook voor jongeren die wat extra’s nodig hebben om een plek te vinden en mensen die wat meer moeite hebben in hun zoektocht  naar een passende baan,  wil ik me blijven inspannen. We hebben iedereen nodig en iedereen moet mee kunnen doen. 

Ik houd ervan om, via werkbezoeken, gesprekken en spontane ontmoetingen, inwoners, ondernemers en organisaties te spreken. Deze ontmoetingen en contacten maken mijn werk leuk en waardevol. In en buiten werktijd. Dat maakt het wethouderschap een bijzonder vak.

In mijn vrije tijd geniet ik van mooie momenten, etentjes met mijn gezin, familie en vrienden. Even het hoofd leegmaken en roeien op ons prachtige randmeer. En in de vakantie op pad met de zeilboot, vaak richting Friesland met als kers op de taart de Waddeneilanden met de heerlijke rust en ruimte. Aan de andere kant geniet ik ook erg van het ontdekken van nieuwe steden en kan ik genieten van het mediterrane leven in Spanje en Italië.

Een bezoek aan een rommelmarkt of kringloop is voor mij ook ontspannen. Nooit voorspelbaar wat je tegenkomt en ik vind altijd wel weer iets leuks om deze of gene blij mee te maken.

We komen elkaar vast tegen in Nijkerk. Dan kunnen we echt kennismaken!