Ik ben Gerard van den Tweel (1944), geboren en getogen Nijkerker, getrouwd met Klasien en vader van twee zonen. Ondernemen zit mij in het bloed. In 1968  trad ik toe tot het bedrijf van mijn ouders en in 1974 ging ik alleen verder. Inmiddels ben ik al meer dan 50 jaar ondernemer. Mijn bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een concern met een keur aan activiteiten, zoals retail, horeca, vastgoed en projectontwikkeling.

In 1973 werd ik lid van de VVD, omdat ik geloofde in de liberale kernwaarden en dat doe ik nog steeds. Ik was ruim 25 jaar (met een kleine onderbreking) raadslid voor de VVD in Nijkerk, waar­van de laatste zes jaar als fractievoorzitter. Als ondernemer is het ontzettend belangrijk mee te praten over wat er in je stad gebeurt. In het verlengde van het ondernemerschap heb ik door de jaren heen ook diverse andere maatschappelijke nevenfuncties bekleed en ben ik maatschappelijk betrokken. Mijn ouders hebben mij meegegeven dat als je het zelf goed hebt, dat het dan belangrijk is te delen met mensen die het minder hebben. Dat gaat niet alleen om geld, maar ook om knowhow.

Speerpunten voor de komende vier jaar zijn voor mij: een goede infrastructuur, woningbouw, een aantrekkelijke binnenstad, een gezond ondernemersklimaat (voor zowel de ondernemers als de agrarische sector), behoud van het buitengebied en duurzaamheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat kandidaten op de lijst van de VVD hieraan zullen werken, zodat de gemeente Nijkerk weer een stukje mooier en beter wordt.

Als lijstduwer van de VVD in Nijkerk hoop ik ertoe bij te dragen dat de VVD met uw steun nog vier jaar grote invloed kan uitoefenen op het beleid in de gemeente Nijkerk met een duidelijk liberaal programma, ten gunste van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Samen sterker verder!