Edith Terschegget is mijn naam en ik ben geboren en getogen Nijkerker. Op een uitstapje naar Putten na woon ik mijn hele leven in Nijkerk. Ben getrouwd met Jan en wij hebben twee dochters van 28 en 25 jaar. Dertig jaar geleden heb ik mijn bedrijf MOS bv in Nijkerk opgericht en met 50 medewerkers bedienen wij de markt van verenigingen en stichtingen.

Naast het ‘ondernemer-zijn’, ben ik maatschappelijk actief.

Jaren geleden heb ik mij ingezet voor de totstandkoming van een stedenband tussen Nijkerk en Schenectady, gesticht door de Nijkerker Arendt van Curler. Dit heeft er in geresulteerd dat Nijkerk sinds 2013 een stedenband met Schenectady heeft. In 2013 maakte ik deel uit van het bestuur van Nijkerk 600, de stichting die de festiviteiten rondom het 600-jarig bestaan van de stad Nijkerk faciliteerde.

Tevens ben ik voorzitter van de Stichting Nijkerk-Schenectady, de stichting die uitwisselingen tussen jeugd en volwassenen van de beide steden organiseert.

Naast dit heb ik een passie voor de paardensport. Zelf rij ik dressuur met mijn Fries maar al jaren maak ik deel ook uit van besturen in de paardensport. De laatste jaren als voorzitter van een Hippisch Centrum in Barneveld. Ook ben ik voorzitter van Stichting Dressuurevenement Het Gouden Ei, een jaarlijks evenement, waar amazones en ruiters uit heel Nederland komen rijden. Dit grootse evenement wordt gehouden op het terrein bij Ruitersport Kraaij in Nijkerkerveen.

Ik sta op de lijst op een onverkiesbare plaats. Bewust, want ik heb geen enkele politieke ambitie. Maar ik wil graag mijn naam verbinden aan de VVD, omdat dit voor Nijkerk en Hoevelaken een goede en betrouwbare partij is. Oprecht en staan voor wat je belooft. Daar hou ik van. Het is belangrijk dat in Nijkerk breed wordt gekeken naar mogelijkheden voor ondernemers. Zij zijn weer afhankelijk van medewerkers die fijn kunnen wonen in het mooie Nijkerk. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord bezig zijn, zijn woorden waar ik op ‘aan ga’. De VVD vindt dit belangrijk en ik ook.